8 Eyl 2024

ASMÜD tarafından hazırlanan “Asfalt Üretim Tesisi Operatörü (Seviye 4)” Ulusal Yeterliliği ile “Finişerle Serim Operatörü (Seviye 4)” Ulusal Meslek Standardı Yürürlüğe Girdi

Asfalt sektörünün meslek standartlarını ve ulusal yeterliliklerini hazırlamak üzere MYK ile imzalanan protokol kapsamında görevlendirilen ASMÜD hazırladığı "Asfalt Üretim Tesisi Operatörü (Seviye 4)" Ulusal Meslek Standardı revizyonu ve Ulusal Yeterliliği ile Finişerle Serim Operatörü (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterliliği taslakları sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş ve MYK İnşaat Sektör Komitesi tarafından incelenmiştir.

Bu kapsamda, "Asfalt Üretim Tesisi Operatörü Ulusal Yeterliliği" MYK Yönetim Kurulunun 29/05/2024 tarihli ve 2024/112 sayılı kararı ile onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu ulusal yeterliliğe https://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_yeterlilik&view=arama portal bağlantısından erişilmektedir. İlgili mesleğin revize edilen Ulusak Meslek Standardının resmi gazetede yayımlanma işlemleri sürdürülmektedir.

Ayrıca hazırladığımız "Finişerle Serim Operatörü (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı" MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak 11.8.2024 tarih ve 32629 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Mesleğe ilişkin Ulusal Yeterlilik de yakın zamanda yayınlanacaktır.

Finişerle ilgili olarak, serim ekibini yönlendiren ve serim ayarlarını yapan "Finişerle Serim operatörü" ile ilgili meslek standardı ve ulusal yeterlilik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından, daha önce İNTES -ASMÜD işbirliği ile hazırlanan finişeri kullanan operatöre ilişkin "Serici (Finişer) Operatörü (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardının revizyonu ve ulusal yeterliliği ile ilgili çalışmalara başlanmıştır.

Meslek standardı ve yeterliliklerin hazırlanmasında birlikte çalıştığımız hazırlama ekibi ile Teknik Çalışma Grubu üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Özellikle bu çalışmalarda uzman teknik elemanlarını ve operatörlerini görevlendiren, pilot sınavların şantiyelerinde yapılmasını sağlayan ASMÜD Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Onur Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Çetinceviz’e ASMÜD olarak teşekkür ve şükranlarımızı arz ediyoruz.

Yürürlüğe giren "Asfalt Üretim Tesisi Operatörü Ulusal Yeterliliği" kapsamında belgelendirme yapılabilmesi için, sınav ve belgelendirme faaliyetlerini gerçekleştirmek isteyen kuruluşların TS EN ISO/IEC 17024 standardına göre akredite edilmiş olmaları ve MYK tarafından yetkilendirilmiş olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda ASMÜD, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olma yönünde fizibilite çalışmalarını yapmaya başlamıştır.


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön