19 Eki 2021

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen, ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin mevcut durumu ve dinamikleri ile sektörlerin geleceğe yönelik planlarının, öngörülerinin, hedeflerinin ve politikalarının ele alındığı 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-8 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. 55 farklı ülkeden katılımcıların yer aldığı Şura'nın açılışında, International Transport Forum (ITF) Genel Sekreteri Young Tae KİM, Ulaştırma ve Altyapu Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Eski Başbakanlarımızdan Binali Yıldırım konuşma yaptılar.

Şuranın son günü bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023’ün eşiğinde ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin mevcut durumunun ve geleceğinin konuşulduğunu dile getirerek "Biz karayolundan demiryoluna havayolundan deniz yoluna kadar ulaşımı başardık. Türkiye olarak ulaştırma ve haberleşme alanlarında 1 trilyonluk kamu yatırımını hayata geçirmiş ülkeyiz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve ASMÜD Genel Sekreteri Zeliha Temren

Ulaştırma Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısı, sektör oturumları, ikili görüşmeler ve panellerin düzenlendiği Şura’nın Fuaye alanında Derneğimize tahsis edilen stantta katılımcı ve ziyaretçilere ASMÜD’ün tanıtımı yapıldı. ASMÜD stantını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerine ve TCDD Ar-Ge Dairesi Başkanı ile sektör temsilcilerine ve akademisyenlere ASMÜD ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Karayolları Genel Müdür Yardımcıları Mücahit Arman ve Ahmet Sağlam ile Daire Başkanı Gökhan Macit ve ASMÜD Genel Sekreteri Zeliha Temren
TCDD Ar-Ge Dairesi Başkanı Ahmet Şirin ve ASMÜD Genel Sekreteri

Şurada üyelerimizden Kolin İnşaat A.Ş., KMO işletmesi, Fernas A.Ş., Çelikler Holding ve Ammann Group'ta sergide yer alarak faaliyetlerini tanıttılar. Serginin fuaye alanında yer alan asfalt üretimi ve uygulamasıyla ilgili firmalar ASMÜD Genel Sekreteri tarafından ziyaret edilerek ASMÜD çalışmaları hakkında bilgi verildi ve üyeliğe davet edildi.

KMO Genel Müdürü ve ASMÜD Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Uluğtekin ve ASMÜD Genel Sekreteri
KMO standında Guinness rekorlar kitabına giren tünellerden uçakla geçiş simulasyonu şuranın en büyük ilgi odaklarından biriydi

Şura hazırlıkları kapsamında Karayolu Sektör Grubunun çalışmalarına katılan, sektördeki mevzuat, eğitim ve insan kaynakları, yeni nesil güvenlik yaklaşımları, altyapıda dönüşüm ve entegrasyon ile enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, inovasyon, yatırım, erişilebilirlik ve diğer konu başlıklarında mevcut sorunların tespiti için hazırlanan Karayolu Sektör Öngörü Raporuna katkı sağlayan ve Sektör Odak Grup ile Ortak Akıl Toplantılarına katılan ASMÜD Genel Sekreteri Zeliha Temren Şura’ya delege olarak davet edildi. Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu tarafından aktarılan karayolları çalışmaları ve hedeflerinin yer aldığı Karayolu Sektör Oturumunda kısa, uzun ve orta vadeli karayolu hedeflerin değerlendirilmesi oylamasına katıldı.

ASMÜD Genel Sekreteri Zeliha Temren ve Teknik Koordinatörü Seray Toraman


Diğer haberler için tıklayınız..

Powered by Sisyön